O nas
Swoją działalność rozpocząłem w 2018 roku. Jednak doświadczenie do pracy z mięsem posiadam od 30 lat. Produkcja wędlin, wędzonek, i podrobów z mięsa wieprzowego, odbywa się w moim zakładzie w Kruszewie, tam też prowadzę sprzedaż bezpośrednią.
Produkcja mięsa to praca, ale i pasja.
Z branżą mięsną jestem związany przez całe dorosłe życie. Wiąże się to z nauką w Technikum Przemysłu Spożywczego w Białymstoku, studiami na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie specjalność technologia mięsa.
Nasze wędliny to smak podlaskiej tradycji!
Działalność rozpoczynałem od przyrządzania produktów mięsnych rodzinie i znajomym, dzięki pozytywnym opiniom i zwiększającą się ilością zamówień postanowiłem zająć się tym na dobre. Surowiec do produkcji pozyskuję od lokalnych ubojni, peklowanie odbywa się zalewowo lub „na sucho”, używam do tego soli kuchennej, peklosoli, przypraw i ziół. Wędzenie odbywa się w tradycyjnych wędzarkach opalanych olchowym drewnem. Wszystko to sprawia ze wędliny mają niepowtarzalny smak i aromat. Produkcja odbywa się pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej jako produkcja marginalna, ograniczona i lokalna ( tzw. MOL).